ترمیم

ترمیم دندان یا پر کردن دندان درمانی برای بازسازی عملکرد، یکپارچگی و ساختار از دست رفته دندان در اثر عواملی چون پوسیدگی یا ترومای خارجی می باشد. این درمان ابتدا بوسیله حذف پوسیدگی های موجود در دهان و سپس بازسازی بخش های از دست رفته دندان بوسیله مواد ترمیمی انجام می شود. این مواد می توانند از انواع آلیاژ فلزی (آمالگام) با مواد همرنگ دندان (کامپوزیت دندان) باشند.

چه زمانی دندان ها نیاز به ترمیم دارند؟

به طورکلی پوسیدگی دندان ها را به ۷ مرحله‌ی شماره گذاری شده دسته بندی می کنند:

  1. دندان کامل سالم
  2. اولین تغییرات قابل مشاهده مینایی
  3. تغییرات واضح در سطح مینای دندان
  4. تخریب مینا بدون درگیری عاج
  5. عاج درگیر شده بدون حفره دار شدن دندان
  6. درگیری عاج به همراه حفره
  7. یک پوسیدگی وسیع با عاج قابل مشاهده

که به طورکلی شماره ۵ به بعد دندان نیاز به ترمیم دارد ولی در مورد شماره ۳ و ۴ دندانپزشک با توجه به شرایط پوسیدگی که آیا یک پوسیدگی فعال و درحال پیشرفت می باشد یا غیرفعال است تصمیم به ترمیم می گیرد.

موادی که برای ترمیم (پر کردن) دندان استفاده می شوند چه خصوصیاتی دارند؟

آمالگام برای ترمیم دندان

آلیاژی فلزی و غیرهمرنگ (نقره ای رنگ) با دندان می باشد که عمدتا از جیوه، نقره، قلع و مس ساخته شده است. شرکت های مختلف تولیدکننده درصدهای مختلفی از این عناصر را استفاده می کنند. جیوه نزدیک به پنجاه درصد این آلیاژ را تشکیل می دهد.

پر کردن با مواد سفید (کامپوزیت)

کامپوزیت های دندانی ترکیبی از اجزاء آلی (ماتریکس رزینی) و معدنی (فیلرها) می باشند. کامپوزیت ها قوامی خمیری دارند و با وسایل مخصوص بر روی دندان قرار می گیرند و با تابش نور از دستگاه لایت کیور سفت می شوند. البته این مواد در برابر نور طبیعی هم به مرور زمان سفت می شوند بنابراین این مواد را در بسته های ضد نور تولید و عرضه می کنند.

معایب کامپوزیت

  • نسبت به آمالگام دوام کمتری دارد.
  • ترمیم کامپوزیتی نسبت به آمالگام نیاز به زمان بیشتری دارد.
  • به دلیل استحکام فشاری کمتر آن نسبت به آمالگام ممکن است در نواحی تحت فشار دچار پریدگی لبه ای یا chipping شود.
  • هزینه پر کردن دندان با کامپوزیت نسبت به آمالگام بیشتر است.

مراقبت های بعد از پر کردن دندان

بعد از پر کردن دندان این نکات مراقبتی را رعایت کنید.

  • تقریباً بلافاصله پس از انجام این درمان غذا خوردن مشکلی ندارد. اما در صورتی که از سرامیک و یا کامپوزیت به عنوان ماده پرکننده دندان استفاده شده باشد، باید تا حدود دو ساعت از مصرف غذاها و نوشیدنی های رنگی پرهیز کنید. اگرچه، مهم است که اگر بی حس کننده موضعی داشته اید، با سمت بی حس دهان چیزی نخورید. زیرا در این صورت احتمال گاز گرفتن زبان یا لب تان بیشتر است.
  • همچنین مراقب نوشیدنی های داغ باشید، زیرا ممکن است بافت داخلی دهان خود را بسوزانید.

آیا مواد پر کردن دندان آلرژی زا می باشد؟

طبق اعلام انجمن دندانپزشکی آمریکا (DAD)، تعداد کمی از افراد واکنش آلرژیک را نسبت به پر کردن دندان تجربه می کنند. آلرژی یک واکنش سیستم ایمنی بدن به یک ماده خارجی است. افرادی که به مواد آلرژن حساسیت دارند، ممکن است یک واکنش موضعی را تجربه کنند. واکنش های آلرژیک به پرکردنی های نقره دار از جمله آمالگام نادر است، تاکنون تنها کمتر از ۱۰۰ مورد از چنین واکنش هایی گزارش شده است.

FAQ

سوالات متداول

چه خدماتی در کلینیک تخصصی دندانپزشکی دکتر حامد کرامت ارائه می‌شود؟

شما در کلینیک تخصصی دندانپزشکی دکتر حامد کرامت می‌توانید از انواع خدمات زیبایی مانند لمینت، بلیچینگ، پروتز، روکش دندان و انواع خدمات درمانی مانند جراحی دندان و لثه، جرم‌گیری و بوتاکس در ناحیه فک و صورت بهره‌مند شوید.

کلینیک تخصصی دندانپزشکی دکتر حامد کرامت در تهران، سعادت‌آباد، بلوار دریا (بین سردار دریا و میدان کوثر) پلاک ۱۵۷ قرار دارد.

برای اطلاع از هزینه‌های دقیق خدمات دندانپزشکی در کلینیک تخصصی دکتر حامد کرامت می‌توانید از طریق شماره‌های تماس ۸۸۶۹۴۱۲۰-۰۲۱ و ۸۸۶۹۴۹۱۳-۰۲۱ با ما در ارتباط باشید.

کلینیک تخصصی دکتر حامد کرامت در روزهای شنبه، یکشنبه، دوشنبه و چهارشنبه در شیفت عصر و در روزهای سه شنبه و یکشنبه در شیفت صبح آماده خدمت‌رسانی به شما مراجعین محترم است.

برای رزرو نوبت در کلینیک تخصصی دکتر حامد کرامت کافی‌ست به شماره تلفن ۸۸۶۹۴۱۲۰ زنگ بزنید یا فرم ارتباط با مطب دکتر حامد کرامت را پر کنید تا کارشناسان ما در سریع‌ترین زمان ممکن با شما تماس بگیرند.

برای دریافت مشاوره و نوبت همین حالا تماس بگیرید.